Ekologisuus syntyy vastuullisesta muovinkäytöstä


Teollisuuskatot käyttää työssään ainoastaan PVC-katteita ja syitä on monia. Monikäyttöiseen materiaaliin liittyy – tai ainakin on joskus liittynyt – ennakkoluuloja, eikä moni tiedä PVC-katteen olevan laajemmin tarkasteltuna erittäin ympäristöystävällinen kattovaihtoehto.

Pitkän elinkaaren ratkaisu

PVC on moneen tuotteeseen soveltuva käytännöllinen ja turvallinen raaka-aine, jonka käyttäytyminen tunnetaan. Esimerkiksi AlkorPlan-katteen käyttöikä on pitkä ja sen valmistamisessa käytetään merkittävästi vähemmän uusiutumattomia luonnonvaroja, kun esimerkiksi vastaavassa bitumiratkaisussa.

Jos mietitään tuotetta sen alusta loppuun, matkan varrella PVC-katteen ekologisuutta lisää materiaalin keveys. PVC-katetta voidaan kuljettaa yhdessä trailerissa jopa 16 000 m2, joten kuljetusten päästöt ovat moniin muihin materiaalikuljetuksiin verrattuna pienet. Lisäksi työmaalla nosturien käytön tarve on vähäistä ja katteiden siirto helppoa.

Teollisuuskattojen käyttämä AlkorPlan-kate on myös kierrätyskelpoista ja sitä on kierrätetty Keski-Euroopassa jo pitkään. AlkorPlan-tuotteiden valmistaja, Renolit Group, oli jo 1980-luvulla perustamassa kierrätysjärjestelmää Saksaan. Kierrätettävyyden ohella materiaalien valmistuksessa on huomioitu rakennusten ympäristöluokitukset ja mm. valkoisen AlkorBright-katteen käytöstä saa lisäpisteitä kiinteistön ympäristösertifiointiin.

Kokonaisuutena PVC-kate on siis monella tavalla hyvä ratkaisu. Uusiutumattomien luonnonvarojen säästämisen, logistiikkaetujen ja elinkaariajattelun lisäksi myös asennustapa tukee PVC-materiaalin ekologisuutta. PVC-katteen saumojen hitsaaminen tehdään sähkökäyttöisellä kuumailmapuhaltimella – ja sähkön käyttö on tuotantotavasta riippumatta ympäristöystävällisempää kuin bitumikaton asennuksessa tarvittavan kaasun käyttö.

Tiivistäen voikin sanoa, että ennakkoluuloille ei ole vesikattomateriaalia valittaessa perusteita. Sen sijaan energiatehokasta ja järkevää kattoratkaisua pohdittaessa, AlkorPlan on monilla mittareilla selvä ykkönen.

Sorry, comments are closed for this post.