Paneelit katolle, katon rakennetta rikkomatta

Aurinkopaneelien kiinnittäminen katolle on usein haasteellista. Kiinnityksessä voidaan käyttää betonipainoja, mutta yleensä paneeleiden kiinnitysvaiheessa joudutaan menemään vesikatteen läpi vahvempiin rakenteisiin asti. Pohjoismaisissa sääolosuhteissa tuuli ja lumi kuormittavat paneelien kiinnitystä ja tästä johtuen läpikiinnitykset ja betonipainot ovat suuria riskejä vesikatolle.

Kiinnitys suoraan vesikatteeseen

AlkorSolar-kiinnitysprofiileilla aurinkopaneelit voidaan kiinnittää vesikatteeseen ilman, että kiinnikkeitä joudutaan viemään vesikatteen läpi. AlkorSolar-profiili muodostuu katteeseen hitsattavasta PVC-profiilitaskusta sekä taskuun asennettavasta alumiiniprofiilista. Näin saadaan tukeva ja jäykkä alusta, johon aurinkopaneelit kiinnitetään. AlkorSolar-profiileita voidaan käyttää myös muiden katon päälle tulevien rakenteiden tai kappaleiden kiinnittämiseen.

Valkoinen kate parantaa paneelien hyötysuhdetta

AlkorPlan-vesikatetta on saavana myös valkoisena. Valkoinen vesikate pitää aurinkokennot viileinä heijastamalla auringon valon pois katteen pinnasta. Tämä heijastuva valo osuu osittain aurinkokennoihin, mutta pitää kennojen ympäristön viileämpänä tehostaen kennojen hyötysuhdetta. AlkorSolar-profiilit ja valkoinen AlkorPlan-kate toimivatkin optimaalisena alustana aurinkokennoille.

Kysy lisää aurinkopaneeliratkaisuistamme!