Kattosaneeraus

Kattosaneeraukset avaimet käteen -periaatteella

Tarkasti kohteen vaatimuksiin suunniteltu kattosaneeraus pidentää rakennuksen elinikää estämällä vuotoja ja rakenteiden vaurioitumista. Kattosaneerauksen yhteydessä voidaan parantaa myös rakennuksen rakenteellista turvallisuutta, paloturvallisuutta ja energiataloudellisuutta sekä päivittää kattoturvatuotteet nykyvaatimusten tasolle.

Saneeraus lähtee aina liikkeelle remontti- ja korjaustarpeen kartoituksesta, jossa selvitetään katon ongelmat ja erityispiirteet. Kartoituksen perusteella tehdään suunnitelma katon saneerauksesta ja tarkempi tarjous työstä. Samalla selvitetään myös kattorakenteen huomiota vaativat riskikohdat, kuten tuuletusrakenteet, katon lävistykset sekä mahdollinen lisälämmöneristystarve.

Itse saneeraustyöt koordinoidaan yhteistyössä rakennuksen omistajan tai käyttäjän kanssa. Näin voidaan varmistaa rakennuksen mahdollisimman häiriötön käyttö projektin toteutuksen aikana.

Bitumikaton saneeraus PVC-katteella

Teollisuuskatot tarjoaa ikääntyvän tai vuotavan huopakaton korjaamiseen helpon ja järkevän ratkaisun. Mikäli alusrakenteet ovat kunnossa, ALKORPLAN PVC -kate voidaan asentaa vanhan katon päälle ilman purkutöitä. Kattohuovan päälle asennetaan esimerkiksi ensin ohut villakerros, jonka päälle asennetaan varsinainen vesikate. Näin kattorakenteen paloturvallisuus paranee merkittävästi ja saneeraus pystytään toteuttamaan nopeasti sekä kustannustehokkaasti. Lisäksi PVC-katteen käyttökokemukseen perustuva elinikä on merkittävästi pidempi kuin bitumilla.

Pyydä meiltä tarjous tai kysy lisää. Tehdään vanhasta katostasi uusi.

Peltikaton saneeraus PVC-katteella

Konesaumatun peltikaton saneeraus voidaan toteuttaa PVC-katteella yleensä ilman vanhan katon purkua. Purkutöihin joudutaan vain, jos alusrakenteiden kunto on niin huono, että niiden kesto on epävarmaa. Asennusvaiheessa konesaumojen väliin asennetaan noin 3–4 cm paksu kivivilla tai EPS-eriste. Poimulevykatteen päälle asennetaan vaneri tai muu kova rakennuslevy, jonka päälle kiinnitetään PVC-kate. Koska vanha vesikate jää paikalleen, työn aikainen vesivahinkoriski on minimaalinen. Lisäksi ohut lämmöneristekerros vähentää rakenteen kondenssiriskiä ja parantaa erityisesti vanhojen rakennusten kattorakenteen elinikää merkittävästi.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!