Jättimäisen logistiikkakeskuksen kattourakka TeollisuuskatoilleJättimäisen logistiikkakeskuksen kattourakka Teollisuuskatoille

Onnela on noin 42 hehtaarin tontille Hyvinkäälle rakennettava Onnisen ja K-Auton yhteinen logistiikkakeskus. Valmistuessaan keväällä 2025 kiinteistön ensivaihe käsittää kolme erillistä rakennusta ja kolme suurta varastokatosta. Valtavassa kokonaisuudessa on kattopinta-alaa noin 80.000 m2.

Onnela voidaan nähdä vastuullisen rakentamisen isona edistysaskeleena. Hankkeelle on esimerkiksi palkattu ekologi, joka arvioi luontoarvojen kompensoinnin tarvetta ja hankkeen toteutustavan ympäristöystävällisyyttä. Oman aurinkovoimalan lisäksi myös muu energiantarve tuotetaan uusiutuvalla energialla ja kaikessa rakentamisessa tavoitellaan hiilineutraaliutta tai vähintään vähähiilisyyttä. Kiinteistölle haetaan BREEAM-ympäristöluokitusta.

Onnelan kattourakan toteuttajaksi valittiin Suomen Teollisuuskatot ja kattomateriaaliksi RENOLIT ALKORPLAN PVC -kate. Kiinteistön omistaja Kesko arvostaa katemateriaalin erinomaista paloturvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Onnelan katot rakennetaan FM-hyväksytyillä rakenteilla. FM-hyväksyntä tarkoittaa erittäin tiukkojen turvallisuusvaatimusten täyttymistä mm. paloturvallisuuden, tiiveyden ja tuulikuormien keston suhteen.

Teollisuuskattojen historian suurimman projektin kattourakointiosuus alkoi syyskuussa 2023. Kattourakan osalta valmista tulisi olla vuoden 2024 heinäkuussa.

Logistiikkakeskushankkeen päätoteuttajana toimii Haahtela.

 

Lisää ajankohtaisia

Toimitilakiinteistön viherkatto Vantaan Petikossa: vihertehokkuutta ja hulevesien hallintaa

Keskeisellä paikalla Kehä 3:n varrella sijaitseva uudishanke on erinomainen esimerkki viherkattojen monipuolisista eduista ja kestävämmästä kaupunkisuunnittelusta.

Lue lisää

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus

Teollisuuskatot toteutti pinta-alaltaan 11 000 m2:n kattosaneerauksen Tampereen Messu- ja Urheilukeskukselle.

Lue lisää

Varuste.netin toimitilat Helsinki

Varuste.net on ulkoiluharrastusvälineiden verkkokauppaan ja vähittäismyyntiin keskittyvä yritys, jonka 4 300 m2:n päätoimitilat valmistuivat loppuvuodesta 2021 Helsingin Konalaan.

Lue lisää