PVC ja ympäristöystävällisyys

Yllättävän ympäristöystävällinen, kierrätettävä katemateriaali

PVC on erittäin yleinen ja turvalliseksi tunnettu materiaali esimerkiksi lääke-, pakkaus- ja rakennusalalla maailmanlaajuisesti. Sen käyttäytyminen ja elinkaari erilaisissa olosuhteissa tunnetaan. ALKORPLAN PVC -katteen käyttöikä on pitkä, ja sen valmistuksessa käytetään huomattavasti vähemmän uusiutumattomia luonnonvaroja kuin esimerkiksi vastaavassa bitumikateratkaisussa.

Teollisuuskattojen käyttämä ALKORPLAN-kate on kierrätyskelpoista ja sitä on kierrätetty Keski-Euroopassa jo pitkään. Renolit-konserni on mukana European Singleply Waterproofing Associationissa (ESWA), joka on kehittänyt yhteisen vesikatteiden kierrätysjärjestelmän Roofcollectin. Käyttöiän päätyttää Teollisuuskattojen asentama PVC-kate voidaan kerätä talteen, murskata ja kierrättää uudeksi raaka-aineeksi. Renolit-konserni kierrättää vuosittain yli kahdeksan miljoonaa kiloa PVC-materiaaleja.

Valkoinen kate on iso ekoteko

Ilmaston lämpenemisen myötä myös rakennuksen vesikaton värillä alkaa olla Suomessakin väliä. Katon kautta rakennuksen sisään johtuva lämpö aiheuttaa suuren jäähdytystarpeen varsinkin laajoissa kiinteistöissä. Valkoinen ALKORPLAN PVC-kate heijastaa tehokkaasti auringon säteilyä pois, mikä vähentää sisätilojen jäähdytyksen tarvetta ja siten CO2-päästöjä. Valkoisen RENOLIT ALKORPLAN COOL -katteen käytöstä saa lisäpisteitä kiinteistön ympäristösertifiointiin. Valkoisen PVC-katteen heijastamasta auringonvalosta on myös suuri hyöty, kun katolle asennetaan aurinkopaneeleja.

Renolit-konserni on sitoutunut kestävään rakennusmateriaalien tuotantoon. Riippumattomasti varmennetun, rekisteröidyn EPD-selosteen perusteella ALKORPLAN PVC -katteen elinkaaren mittaiset ympäristövaikutukset ovat pienemmät kuin kaksikerrosbitumilla.

Tiivistäen voidaankin sanoa, että ennakkoluuloille ei kannata antaa sijaa vesikattomateriaalia valittaessa. Vastuullista vesikattoratkaisua pohdittaessa ALKORPLAN PVC –kate on monilla mittareilla selvä ykkönen. Ajat muuttuvat. Rethink roofing.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!