Kattosaneeraukset

Huopakattojen, peltikattojen ja mineriittikattojen saneeraukset vaivattomasti avaimet käteen periaatteella.

Kattosaneeraukset

Laadukas kattosaneeraus on hyvä investointi

Tarkasti kohteen vaatimuksiin suunniteltu kattosaneeraus pidentää rakennuksen elinikää estämällä vuotoja ja rakenteiden vaurioitumista. Kattosaneerauksen yhteydessä voidaan parantaa myös rakennuksen rakenteellista turvallisuutta, paloturvallisuutta ja energiataloudellisuutta sekä päivittää kattoturvatuotteet nykyvaatimusten tasolle.

Kartoituksella tarpeet esiin

Saneeraus lähtee aina liikkeelle remontti- ja korjaustarpeen kartoituksesta, jossa selvitetään katon ongelmat ja erityispiirteet. Kartoituksen perusteella tehdään suunnitelma katon saneerauksesta ja tarkempi tarjous työstä. Samalla selvitetään myös kattorakenteen huomiota vaativat riskikohdat, kuten tuuletusrakenteet, katon lävistykset sekä mahdollinen lisälämmöneristystarve.

Itse saneeraustyöt tehdään sopimuksen mukaan yhteistyössä rakennuksen omistajan kanssa. Näin voidaan varmistaa rakennuksen käyttö mahdollisimman häiriöttömästi projektin toteutuksen aikana.

Huopakaton saneeraus

Teollisuuskatot tarjoaa ikääntyvän tai vuotavan huopakaton korjaamiseen helpon ja järkevän ratkaisun. Mikäli alusrakenteet ovat kunnossa, AlkorPlan PVC -kate voidaan asentaa vanhan katon päälle ilman purkutöitä. Kattohuovan päälle asennetaan ensin ohut villakerros, jonka päälle asennetaan varsinainen vesikate. Näin kattorakenteen paloturvallisuus paranee merkittävästi ja saneeraus pystytään toteuttamaan nopeasti sekä kustannustehokkaasti. Lisäksi PVC-katteen käyttökokemukseen perustuva elinikä on merkittävästi pidempi kuin bitumilla.

Pyydä meiltä tarjous tai kysy lisää. Tehdään vanhasta katostasi uusi.

Peltikaton saneeraus

Konesaumatun peltikaton saneeraus voidaan toteuttaa PVC-katteella yleensä ilman vanhan katon purkua. Purkutöihin joudutaan vain, jos alusrakenteiden kunto on niin huono, että niiden kesto on epävarmaa. Asennusvaiheessa konesaumojen väliin asennetaan noin 3–4 cm paksu kivivilla tai EPS-eriste. Poimulevykatteen päälle asennetaan vaneri tai muu kova rakennuslevy, jonka päälle kiinnitetään PVC-kate. Koska vanha vesikate jää paikalleen, työn aikainen vesivahinkoriski on minimaalinen. Lisäksi ohut eristekerros vähentää rakenteen kondenssiriskiä ja parantaa erityisesti vanhojen rakennusten kattorakenteen elinikää merkittävästi.

Peltikattojen lisäksi saneeraamme myös mineriittikattoja ja teemme rakennusten ulkopuolisten asbestilevyjen purkutöitä. Kysy lisää.

Kattoturvatuotteet

Kattosaneerauksen yhteydessä kannattaa huomioida myös kattoturvatuotteiden kunto ja ajanmukaisuus. Teollisuuskatot toimittaa ja asentaa kattoturvatuotteita niin uusiin kuin vanhoihin rakennuksiin. Jos kohde on vanha, eikä kattoturvatuotteiden asennusta ole alun perinkään suunniteltu, etsimme parhaat ratkaisut yhdessä rakennesuunnittelijoiden kanssa. Näin varmistetaan sujuva ja turvallinen liikkuminen katolla kaikkina vuodenaikoina.

Pyydä meiltä kartoitusta ja tarjous kattoturvatuotteiden lisäämisestä katollesi.

CoolRoof-ratkaisulla lämpötila alas

Teollisuuskatoilta löytyy ratkaisu myös hallien ja kiinteistöjen lämpötilan säätämiseen kattomateriaalilla. Kun kattosaneerauksessa käytetään valkoista vesikatetta, saadaan katon pinta kesähelteillä jopa 40 astetta normaalia alhaisemmaksi. Valkoinen kate heijastaa auringon valoa sekä lämpöä pois kattopinnasta – ja mitä ohuempi katon eristys on, sitä enemmän valkoinen kate vaikuttaa lämpötilaan.

aalto