Uusi räystäsinnovaatio nopeuttaa asennustyötä

Pohjanmaan Rakennuspelti Oy (PRP) ja Teollisuuskatot kehittivät uuden Optima-räystäsrakenteen, joka mahdollistaa kattokaiteiden integroimisen suoraan räystääseen. Ratkaisu helpottaa merkittävästi kattotöiden työnaikaisten kaiteiden asennusta ja nopeuttaa koko työprosessia.

Monia etuja ilman ruuvikiinnitystä
Kattokaiteiden kiinnitys on ollut aikaisemmin haasteellista, mutta Optiman ansiosta kaiteet voidaan kiinnittää räystääseen ilman ruuveja. Tämä ja monet muut hyödyt ovat Teollisuuskattojen Tomi Norrbyn mukaan iso parannus entiseen.
– PRP:n kanssa yhteistyössä kehitetyssä ratkaisussa seinäelementin päälle asennetaan normaalin U-kiskon sijaan hieman erilainen räystäskisko, joka toimii kaiteiden kiinnitysalustana ja hoitaa samalla räystäiden tuuletuksen. Ratkaisu myös varmistaa, ettei rakenteessa ole mitään homehtuvaa tai lahoavaa.

Turvallisuudesta on helppo huolehtia
Nyt markkinoille tuotu Optima mahdollistaa kaiteiden asentamisen kaikkiin kohteisiin, eikä tekosyitä kaiteiden pois jättämiselle enää ole.
– Jatkossa kattotöiden turvallisuus on helppo taata. Olihan aikaisemminkin erilaisia hyväksyttyjä kaideratkaisuja, mutta niiden kiinnitys kattoon oli aina mietittävä tapauskohtaisesti. Tällainen pidemmälle mietitty ja standardoitu ratkaisu nopeuttaa toteutusta ja varmistaa aina laadullisesti toimivan rakenteen, tiivistää Norrby.

aalto