Valkoinen katto on fiksu ja energiatehokas

AlkorPlan PVC -kateratkaisuilla on monia edistyksellisiä ja funktionaalisia ominaisuuksia. Tuotteen värivaihtoehdot ovat rajattomat, lisäksi valikoimasta löytyy energiatehokkaaseen rakentamiseen suunniteltu valkoinen AlkorBright-kate, jolla voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä.

AlkorBright on myös helppo tapa saada lisäpisteitä sekä Leed- että Breeam-sertifiointeihin. Varsinkin kansainvälisten yritysten sekä kiinteistösijoittajien kiinnostus ympäristösertifioitujen rakennusten omistamiseen on lisääntynyt ja sama trendi näkyy Suomessa. Sertifioitujen rakennusten määrä ja sertifioinnin merkitys kasvavat jatkuvasti.

Kate, joka viilentää kesällä

AlkorBright-kate on tarkoitettu kohteisiin, joissa pyritään pitämään rakennus mahdollisimman viileänä kesähelteillä. Kun aurinko paistaa kattoon, valkoinen kate heijastaa suurimman osan lämmöstä takaisin. Tämä ominaisuus auttaa alentamaan ylläpitokustannuksia esimerkiksi kylmävarastoissa, pakkasvarastoissa ja jäähalleissa, joiden viilentämiseen käytetään tavallista enemmän energiaa.

Mikäli rakennuksessa hyödynnetään aurinkoenergiaa, AlkorBright parantaa aurinkokennojen hyötysuhdetta heijastamalla hajavaloa enemmän kennoihin ja pitää kennot alhaisemmassa lämpötilassa. AlkorBright-katteella katon lämpötila voi olla jopa 40 °C alhaisempi kuin bitumikaton ja aurinkokennot toimivat parhaiten viileinä. AlkorBright-kate parantaakin aurinkokennojen energiantuottoa noin 3–4 prosenttia.

Kaupunkiympäristö arvostaa valkoista

Kaupungeissa esiintyvä lämpösaarekeilmiö syntyy rakennusten, liikenteen ja teollisuuden tuottamasta hukkalämmöstä sekä kaupungin rakenteisiin varastoituneen auringonsäteilyn vapautumisesta lämpönä. Kaupunkiympäristöjen korkeampi lämpötila aiheuttaa monia haittoja sekä rakennuksille että ihmisille. AlkorBright-katteen käyttö pienentää osaltaan lämpösaarekkeen muodostumista.

Lämpösaarekeilmiössä ilman lämpötila nousee asteittain ympäröiviltä maaseutualueilta kohti kaupungin ydinkeskustaa. Valkoinen kate estää lämmön varastoitumista rakennuksiin.
aalto