Valkoinen katto pitää Savonlinnan jäähallin viileänä

Talvisalon uuden harjoitusjäähallin rakentaminen etenee hyvää vauhtia. Teollisuuskatot teki halliin vesikattoratkaisun, joka huomioi kohteen vaativan kosteus- ja lämpöteknisen toiminnan.

– Tärkeintä jäähallien kattojen suunnittelussa ja rakentamisessa on huomioida rakennuksen kosteusrasitus sekä lämpötila. Alhainen lämpötila yhdistettynä korkeaan kosteuteen luovat otolliset olosuhteet homeiden kasvulle. Kosteusteknisesti jäähallin katto toimii osittain normaalisti, mutta osittain käänteisesti. Tästä johtuen jäähallien kattojen tuuletusta ei suositella. Useimmissa uusissa jäähalleissa jäätä ei sulateta kesälläkään. Tästä johtuen rakenteiden on pidettävä viileä sisällä ja lämmin ulkona, tiivistää Teollisuuskattojen Tomi Norrby.

Harjoitusjäähallin kattoon valittiin mainituista syistä valkoinen AlkorPlan PVC -kate, joka pitää katon viileänä myös kesähelteillä. Liimapuurungon päälle asennettu kantava profiilipelti, PE-LD-höyrynsulkumuovi, Parocin kivivilla sekä AlkorPlan-kate ovatkin kokonaisuus, joka toimii nimenomaan jäähalleissa.

Viimeistelty paketti

Teollisuuskattojen urakkaan kuului vesikatetöiden lisäksi myös vedenpoiston suunnittelu ja räystäiden asennus. Kohteeseen tehtiin jalkarännit/lumiesteet, joilla vesi saadaan johdettua ulkoisiin vedenpoistokaukaloihin. Lisäksi Teollisuuskatot asensi katolle putoamissuojajärjestelmän sekä vaijerit myös nousutikkaisiin. Tilaaja oli erittäin tyytyväinen valittuihin ratkaisuihin ja toteutukseen.

aalto