Vanha tehdas sai uuden elämän

Huonokuntoinen 70-luvun tuotantotila herätettiin henkiin Karjaalla. Saneerauksessa rakennuksen vuotavan bitumikaton päälle asennettiin AlkorPlan-vesikate, joka oli rakennuskonsultti Jarmo Lehtiniemen mukaan nopein, näppärin ja edullisin ratkaisu.

Kohteen kokonaispinta-ala oli 17 000 m2 ja osa katosta oli täysin eristämätöntä ja vaurioituneista osista oli tehdassaliin valunut jo pidemmän aikaa sadevettä. Näistä lähtökohdista Teollisuuskatot lähti tekemään SBA Interior Oy:n tilaamaa saneerausta ja viime elokuun lopussa valmistunut projekti onnistui Jarmo Lehtiniemen mukaan hienosti.
– Saneerauskohde oli katon osalta huonoon kuntoon päässyt kokonaisuus, jossa AlkorPlan-katteen alle asennettiin myös lisäeristys. Uusi vesikattorakenne pystyttiin kuitenkin asentamaan vanhan katon päälle ilman purkutöitä, mikä nopeutti ja helpotti projektia merkittävästi. Lisäeristeen myötä tehdas jatkaa eloaan ympäristöystävällisenä pienemmällä hiilijalanjäljellä.

PVC-kattojen suosio kasvaa
PVC-katot ovat Suomessa kohtuullisen uusi trendi, vaikka Euroopassa niitä alkaa olla jo paljon. Yli 30 vuotta rakennusalalla työskennelleen Lehtiniemen mielestä PVC-katto on monin tavoin fiksu ratkaisu, joka tulee yleistymään lähivuosina.
– PVC-katteen voi laittaa vanhan kattorakenteen päälle ja asennustyö sujuu ilman pikikattiloiden kanssa pelaamista. Paloturvallinen materiaali on myös teknisesti kiinnostava. Se hengittää ja kestää hyvin säävaihteluja, sadetta ja aurinkoa. Lisäksi se on pintansa ansiosta helppo huoltaa.

Tieto lisää projektin sujuvuutta
Teollisuuskatot hyödyntää urakoissaan itse kehittämäänsä TopRoof-konseptia, joka alkaa perusteellisesta suunnittelusta ja varmistaa hyvin etenevän projektin. Lehtiniemi kiitteleekin yhteistyömallia, jossa tietoa jaetaan ja tilaaja pidetään ajan tasalla.
– Kyllä projekti Teollisuuskattojen kanssa sujui mallikkaasti ja työn laatu oli hyvä. Oli myös mukava saada tasaisin väliajoin valokuvia työn edistymisestä. Tiesi koko ajan missä mennään, eikä tarvinnut huolehtia aikataulun pitämisestä.

 

aalto