Viileitä kattoja

Suomen suurin Cool Roof saa jatkoa.

Vuosina 2018 – 2019 aikana toteutettiin ensimmäinen osa Lahden Makasiinikatu 5:n logistiikkakeskuksesta. Kesä 2018 antoi esimakua siitä, mitä todella kuumat kesät voivat olla. Siksi haluttiin varmistaa, että uuden logistiikkakeskuksen sisäolosuhteet ovat mukavat myös kesähelteillä
– Puolilämpimän katon eristyskyky lämmön siirtymistä sisään päin on rajallinen. Sitä parantamaan haluttiin asentaa kattoon täysin valkoinen PVC kate. Alkorplan ”Alkorbright” tuote on uuden sukupolven PVC kate, jonka heijastuskerroin SRI on uutena 115 ja kolmen vuoden kuluttua vielä 92.

Valkoisten PVC-kattojen suosio kasvaa
Valkoiset katteen lisäävät selkeästi suosiotaan. Ilmaston lämpenemisen ohella, myös aurinkovoimaloiden lisääntyminen lisää valkoisen katteen käyttämistä.
– Valkoinen PVC-kate parantaa aurinkovoimalan hyötysuhdetta merkittävästi pitämällä kennot viileinä, sekä heijastaen kattopinnasta lisää valoa kennoihin.

Bi-Facial kennot ovat tulevaisuutta
Aurinkokennojen seuraava iso loikka hyötysuhteessa tulee kaksipuoleisten kennojen käyttöönoton yhteydessä. Lisäkustannus kaksipuoleisella kennolla on maltillinen, mutta erityisesti valkoisen katon kanssa sen hyöty on merkittävä.

aalto