Pitkäaikaisenkin katon pitää olla kierrätettävä

AlkorPlan PVC -kate on erittäin ympäristöystävällinen vaihtoehto esimerkiksi bitumikermikatteeseen verrattuna. Ohuessa PVC-katteessa käytetään merkittävästi vähemmän uusiutumattomia luonnonvaroja, kun vastaavassa bitumiratkaisussa. Tämän lisäksi PVC-katteet ovat kierrätettäviä. AlkorPlan-katteiden valmistaja, Renolit Group, oli jo 1980-luvulla perustamassa kierrätystehdasta Saksaan. Suomessa uusittavat PVC-katot kierrätetäänkin joko Suomessa tai lähetetään valmistajalle kierrätettäväksi.

Keveys ja asennustapa lisäävät ekologisuutta

Kevyttä PVC-katetta voidaan kuljettaa yhdessä trailerissa jopa 16 000 m2, joten kuljetusten päästöt ovat moniin muihin materiaalikuljetuksiin verrattuna pienet. Myös nosturien käytön tarve on materiaalin keveyden ansiosta vähäistä. Lisäksi katteen saumojen hitsaaminen tehdään sähkökäyttöisellä kuumailmapuhaltimella – ja sähkön käyttö on tuotantotavasta riippumatta ympäristöystävällisempää kuin kaasun käyttö.

Huom! Vesikatteen pitkä elinikä varmistaa, että myös rakennuksen elinkaaren aikana vesikatosta aiheutuvat päästöt pysyvät alhaisena. Lisäksi valkoisen katteen käytöstä saa lisäpisteitä ympäristösertifiointiin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää ympäristöystävällisemmästä kattoratkaisusta!