PVC ja arkkitehtuuri

Suunnittele katosta rakennuksen kohokohta

Miksi tyytyä tylsään mustaan tasakattoon? Ei kattoa tarvitse piilottaa katseilta. Rakennustuotteiden valmistajat ovat vuosikymmeniä rajoittaneet kattojen arkkitehtuuria. Renolit AlkorPlan PVC –materiaali taipuu suunnittelijan innovatiivisiinkin visoihin. PVC-katteilla on mahdollista toteuttaa vesikattoon näyttäviä kaartuvia muotoja tai tarvittaessa esimerkiksi jyrkkyyttä.

Ylipäätään kattojen toiminnallisuutta voisi suomalaisissa rakentamisessa lisätä. Suunnittelun lähtökohtina voisivat toimia ne ominaisuudet ja toiminnallisuudet, joita katolta halutaan saada. Miten katto voi parantaa ihmisten viihtyvyyttä? Voidaanko katolla tuottaa jotain? Voiko katto vähentää ympäristön kuormitusta tai hillitä rakennetun ympäristön tulvimista? Teollisuuskatoilla on valikoimissaan ALKORPLAN PVC –tuotteet, joilla voidaan toteuttaa esimerkiksi moderneja viherkattoja tai kattoterasseja.

Vesikatto voi tiheässä kaupunkirakenteessa osallistua tulvavesien hallintaan. Sinivihreät katot toteutetaan rakenteella, joka sallii suuremman vesimäärän varastoinnin kattorakenteeseen kuin normaali viherkatto. Sini-vihreän katon rakenne hidastaa veden poistoa. Rakenteen täytyttyä vedenpoisto tapahtuu ylivuodon kautta, jolloin viherkattorakenteet eivät pääse vettymään.

PVC-katteet lähes minkä värisenä tahansa

Renolit-konserni on edelläkävijä pinnoitettujen PVC-katteiden valmistuksessa. Pinnoitus mahdollistaa katteen ominaisuuksien räätälöinnin. ALKORPLAN-katteet onkin mahdollista valmistaa lähes minkä värisenä tahansa. Niihin on saatavana myös peltikaton konesaumaa jäljittelevää profiilia. Vuoden 2023 uutuutena Skandinavian markkinoille tulevat metallinhohtoiset RENOLIT ALKORPLAN Metallics –katteet, joilla voidaan toteuttaa erittäin näyttäviä vesikattoja.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!